HTML

bravojuggling.blog.hu

Stick Heroes - 2011. február

2011.02.27. 19:27 bravojuggling

IN ENGLISH EN FRANCAIS

 

Paul Rozaire avagy Polostick gyors és technikás játékos. Egy, két és három bottal játszik. A Nancyban élő botost szenvedélyesen érdeklik az előadóművészetek és a filmtörténet. Jelenleg egy zsonglőr fényjáték előadás megalkotásán dolgozik az Extenses Arts társulattal és egy ördögbot-tánc számon egy táncosnővel.

 

Név: Paul Rozaire - Polostick
Életkor: 23
Nemzetiség: francia
Lakhely: Nancy (Északkelet-Franciaország)

Tanulsz még?
Újságírást tanulok, harmadéves vagyok. Célom, hogy feltárhassam a nagyközönség számára a zsonglőrködés világát (találkozók, előadások stb.). Emellett több társulattal dolgozom és rendszeresen fellépek, ez adja megélhetésemet.

Milyen eredményeidre vagy büszke?
Több dologra is.
– a strasbourgi gálaszereplésemre
– a nagy példányszámú L'Est Republicain–ben megjelent rólam szóló cikkre
– személyes szempontból pedig nagyon büszke vagyok rá, hogy felléphettem bohócként kórházakban és szórakoztathattam beteg gyerekeket. Rendkívüli élmény volt, nagyon sokat tanultam belőle.

Mennyi ideje ördögbotozol?
Nemsokára lesz hét éve, de szerintem nem az évek száma a döntő igazán, inkább az eszközre szánt idő. Én naponta körülbelül két órát gyakorlom az ördögbotozást.

Hány botod van?
Hét ördögbotom van.

Valamilyen csapatnak vagy egyesületnek tagja vagy?
Tagja vagyok az Extenses Arts, előadó és oktató csoportnak valamint a nancy kis cirkusziskolában rendszeresen tartok órákat.

Miért választottad az ördögbotot zsonglőreszközödként?
Egy olyan eszközt szerettem volna találni, amelyben a benne lévő lehetőségeket még kevéssé aknázták ki és az ördögbot tökéletesnek tűnt, mivel lehet használni klasszikus zsonglőrködéshez (mint a buzogányokat), kontaktbotként (mint a hosszúbotot vagy a twirling botot) és az ördögbotra speciálisan jellemző mutatványokhoz is.

Hol kezdtél játszani?
A szobámban, nem kevés villanykörtét törtem össze...

Melyik trükköt volt a legnehezebb megtanulni?
Nem egy konkrét trükköt mondanék, hanem hogy akkor válnak igazán nehézzé a dolgok, amikor eggyel megnöveljük az eszközök számát, ez igaz minden zsonglőreszközre. Nehéz volt eljutni a két botig, majd a háromig úgy, hogy ne veszítsem el a motivációt.

Van olyan trükk, amit te találtál ki?
Igen, különösen büszke vagyok arra a kontakt trükkre, amikor a bot az egyik combról átpördül a másikra majd onnan a bokához s végül a lábfejre érkezik. (Itt látható.)

Mik a kedvenc trükkjeid?
Nem kétséges, hogy a kontakt trükkök és a siteswaps dobások két bottal. (Olyan trükkök, melyek váltott kezes dobásokból épülnek fel és a dobások magassága leírható egy számsorral – szerk.).

Melyik a legnehezebb trükk, amit meg tudsz csinálni?
Gyakorlás alatt a három botos piruett, előadáson pedig a 7531 két bottal. Most épp a halfarok variációit tanulom két bottal.

Hogyan jellemeznéd a stílusod?
Egyszerre nehezen kivitelezhető és könnyed. Technikás trükkök (piruettek, sitewaps-trükkök) lágy mozdulatokkal, például kontakt trükkökkel vagy hajladozásokkal kiegészítve. Kevert stílus Markus Furtner és Florent Lestage között félúton.

Mely stílusokat kedvelsz még?
Imádom Fab stílusát a Bankale társulattól. Az ő stílusa az egyensúlyozáson és a nagyon lassú mozdulatokon alapszik. Nagyon látványos.

Tüzes bottal is játszol?
Keveset. Általában csak szabadtéri előadásokon.

Hol gyakorolsz?
Hétköznap otthon, a hétvégén pedig teremben, ahol a magas trükköket gyakorlom.

Alkalmazol valamilyen különleges gyakorlási technikát, módszert?
A fejlődés egyik technikája, hogy az alapokat a tökélyre kell fejleszteni. Öt alapmozdulat van: tik-tak, helikopter, propeller, bicikli, pillangó. Azzal fejlesztem ezeket a mozdulataimat és edzem magamat (a kitartásomat és a teherbírásomat), hogy egy-egy film alatt gyakorlok. Egyetlen mozdulat gyakorlása egy órán át úgy, hogy közben máshol jár az ember esze, nagyon jót tesz az adott mozdulat elsajátításának.

Melyek az erősségeid és melyek a gyengéid?
Erősségek: két bot nagyon jó kezelése
Gyengék: egyensúlyozás

Más zsonglőreszközökkel is játszol?
Labdákkal éa buzogányokkal is zsonglőrködöm.

Miért szereted az ördögbotot?
Ez egy olyan eszköz, amiben még hatalmas kutatási és felfedezési lehetőségek rejlenek. A zsonglőrködés minden stílusát lehet vele alkalmazni.

Milyen a zsonglőrélet Franciaországban?
Nagyon aktív, ami a diabolót illeti. Az ördögbot még háttérben van a többi eszközhöz képest.

Mik a terveid az ördögbottal?
Szeretnék egy igazán letisztult számot összerakni és azt párizsi szórakozóhelyeken bemutatni.

Milyen tanácsokat adnál a kezdőknek és a haladóknak?
A kezdők nagyon alaposan gyakorolják ki az alapmozdulatokat. A tapasztaltabb zsonglőrök, azért, hogy új trükköket találjanak, nézzenek rendkívül sok videót a zsonglőrködés minden válfajából.

 


 

Bravo Juggling presents: Stick Heroes
2011. július - Simon Oganisyan - Mr. Simon ▶
2011. június - Tomás Di Tomaso ▶
2011. május- Nikki Snijders ▶
2011. április - Markus Furtner ▶
2011. március - Adam Dipert ▶
2011. február - Paul Rozaire - Polostick ▶
2011. január - Alì Akbar Rahati Nover - Ghost ▶

Szólj hozzá!

Címkék: interjú heroes interview hero stick ördögbot virágbot ördögpálca flowerstick bravojuggling bravostick devilstick stickhero stickheroes hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bravojuggling.blog.hu/api/trackback/id/tr362695572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása